holisty

רפואה סינית

רפואה סינית

רפואה סינית

לראות את העולם בעיניים סיניות. מה מבדיל בין התפיסה המערבית לרפואה סינית עתיקה?
לראות את העולם בעיניים סיניות משמע להבין שכל מחלה או הפרעה בגוף (גם אם אין לרופא שם של מחלה או הגדרה מתאימה) נובעת מאי איזון בין האיברים גם הפרעות בתחומי הרגש או התפקוד המנטלי הן נובעות עפ"י הרפואה הסינית, מאי איזון בין איברים, כלומר לכל איבר ישנו תפקוד, פיזי (טוב, את זה אתם יודעים) רגשי ומנטלי. אז אם נתחיל בפיזי יש הרבה תפקודים פיזיים שהרפואה הסינית רואה שאינם כלולים בתפיסה המערבית. הבה נמחיש זאת בדוגמה קטנה.

הכבד – ברפואה הסינית והמערבית

ידוע בראייה מערבית שהכבד אוגר את כל הרעלים של הגוף, אלו שנצטברו מתרופות והורמונים שבבשר וכדו'.
בלימודי רפואה סינית ידוע בנוסף, שהדם נאגר בכבד בלילה, ושם הוא מתחדש. כלומר, מכך יוצא שאם הדם נאגר בכבד והכבד אינו נקי כי הוא מצבור של הרבה רעלים, הדם מחפש בבוקר כשהוא יוצא ליום עבודתו דרך להוציא את הרעלים החוצה, והם יכולים לצאת על פני העור במחלות (שהן ממקור פנימי) של הפרעות שונות ומשונות על פני העור.

מחלות אלו בדרך כלל יטופלו על ידי הרופא המערבי שלך בטיפול חיצוני, שאינו מטפל במקור אלא רק מדכא את הופעת התסמינים בלבד, ולא יימנע את התופעה מן השורש.

האם הרופא שלך מטפל בשורש הבעיה?

רבות מן ההפרעות בגוף האנושי אינן מסווגות למחלה ספיציפית, ואינן עונות להגדרות של המחלות שהרופא למד בבי"ס, הוא למד מחלות ותרופות וכל המחלות יש להן תרופות. אבל מה קורה כאשר יש תופעה שאינה עונה על ההגדרות של מחלה הכי דומה, עבור הרופא המערבי שלך: היא נופלת בין הכסאות, כי אם אין דיאגנוזה (אבחנה של מחלה) אין תרופה!

או מה קורה כאשר תפקוד מנטלי ניפגם ואיתו הרגש ותופעה פיזית גם? לגבי הרופא המערבי יש לכל מצב, (טלאי) תרופה לדכא את הסימפטום המפריע, כדי שלא תרגיש בקיומו, ותאלץ לקחת 4 תרופות כי כל תרופה מטפלת בתחום אחר: אחת לתחום המנטלי, אם בכלל תדבר עליו, שניה לרגש, ליצור אפקט מדומה של הטבה, (ראה תרופות נגד דיכאון או נגד חרדות), ושתיים לנושא הפיזי בו הוא ממש טוב… !

 ברפואה סינית עתיקה מה עושה מטפל טוב?

רופא המטפל בעזרת רפואה סינית עתיקה מתפקידו לראות באבחנה שלו איזה איבר נפגע או יצא מאיזון וגם ללא שם של מחלה מן הקטלוג. להבין מה חוסר האיזון שגרם לכל התסמינים, והם יכולים לנבוע מאיבר אחד, או אי איזון בין שני איברים, זה היינו הך.

"רופא סיני" – מתייחס באותה רצינות ומקצועיות לבעיה ריגשית או מנטלי של המטופל, מאחר והוא רואה באדם מכלול, הוא אינו אמור לשלוח אותך לפסיכולוג, לבעייה הרגשית או להציע לך תרופות לכל החיים, שכאשר שתיקח יידמה לך שהחיים יפים אולי ימליץ על דיקור סיני הוא ייכלול באבחנותיו את המצב הרגשי כחלק מן הבעיה, ויטפל גם בה.

על ידי איזון חזרה את האיברים (כולל תיפקודם הפיזי רגשי ומנטלי) ואת הגוף למקום שבו הכל זורם מאוזן, לחזק, להזרים, לפתוח מקומות חסומים, ולהביא לאיזון, תפקידו של המטפל ברפואה סינית עתיקה: להחזיר את הגוף למצב האופטימאלי, ולחזק את הפוטנציאל של הגוף להבריא הבראה אמיתית מן השורש. 

Exit mobile version