עלים ירוקים, לפי תורת צמחי המרפא, והתזונה הנכונה יש להם המון תכונות תזונתיות טובות ובתזונה המערבית אנו ממעיטים להשתמש בהן, ולכן איננו זוכים להיות מיתרונות מרפאים אלו.
פטרוזיליה מכילה המון ברזל, כן, לא רק התרד של פופאי, והיא טובה ביכולת שלה לנקז רעלים אל מחוץ לגוף מן הפרקים בגוף ומכל מקום, כאשר אנו מוסיפים אותה לתיבול, היא גורמת לרוץ לשירותים יותר, על מנת להוציא נוזלים, ואיתם יוצאים הרבה רעלים, שאינם יוצאים באופן רגיל, ולכן היא מנקזת את הרעלים מן הפרקים החוצה.
כל העלים הירוקים הכהים, ידועים כמכילי ברזל במינון משמעותי, חשוב לכל מי שמרגיש שהוא קצת אנמי מדיי, ולנשים שספירת תאי הדם האדומים שלהן (סטטיסטית) ממילא נמוכים יותר. ובנוסף הם מנקים את הכבד, מה שמאד חשוב ולכן מפחית עייפות ותחושת ליאות, כללית, שגדלה ככל שאנו מתבגרים (והרעלים מצטברים).