מרק עגבניות שרי ושומר בניחוח לימון ועשבי תיבול
ל-4-6 סועדים:
מצרכים:
– סלסלת עגבניות שרי של עמוס כחלון
– שומר אחד גדול
– שתי שיני שום פרוסות
– סוכר חום
– גרידה מלימון אחד
– מיץ מלימון אחד
– חופן עלי טימין
– כף זרעי כוסברה טחונים
– מלח ופלפל שחור
– חצי כוס שמן זית של "אנשי הזית" משדה עוזיה
אופן הכנה:
– לחמם מחבת גדולה ורחבה עם מעט שמן זית לחום גבוה ולהכניס פנימה את עגבניות השרי השלמות, לערבב למשך כ-10 דקות עד שמתקבלת חריכה עדינה על העגבניות ולהסיר מהאש.
– במחבת נוספת לחמם מעט שמן זית בשנייה ולהוסיף פנימה את השומר חתוך לרצועות. לאחר כשתי דקות של הקפצה יש להוסיף כף סוכר חום על מנת לעזור לשומר לקבל קרמול עדין. לאחר עוד כשלוש דקות
להוסיף את שיני השום ולערבב עד שמתקבל ניחוח השום והשומר.
– למעבד מזון/בלנדר נכניס את כל המרכיבים למעט מלח, פלפל ושמן זית ונטחן למס' דקות, תוך כדי טחינה נתבל את המרק במלח ופלפל, נבדוק טעמים ונזלף את שמן הזית תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
— המלצת השף,בהגשה להוסיף כף או שתיים של יוגורט עזים סמיך…שדרוג מעולה. בתיאבון !